Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

maandag 19 februari 2018

Voorjaar proeven in het Voornes Duin

Vrijdag 16 februari 2018 was een mooie zonnige winterdag, een heerlijke dag om erop uit te gaan. Het Voornes Duin is in elk jaargetijde mooi maar het voordeel van de winter is dat het er rustig is. Door het warme zonnetje voelde het lenteachtig aan en op de vogelvallei probeerde de Boom- en Veldleeuwerik hun balts al even uit. De Grote bonte specht roffelde er al aardig op los en in het dennen stuk werden we getrakteerd op een Zwarte mees en Kuifmees. Onze ronde rond het Breedewater leverde leuke foto's op van de vele sijzen en staartmezen.

Sijs man

Sijs man



Sijzen foerageren graag in Berken en zoals op de foto's in Elzen. Ze vormen samen met Grote Barmsijzen grote groepen in de winter.





De Staartmees is een klein vogeltje van ongeveer 15 cm die in groepjes ( meestal families) snel door het bos of door je tuin vliegen. Het lijken net pingpongballetjes met een staartje. Het zijn echt schattige vogeltjes die je het gehele jaar kan zien in Nederland.

Door het vele gezang van de vogels in het Voornes Duin voel je dat het voorjaar in de lucht zit. De voorjaarstrekkers komen eraan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten