Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

zaterdag 24 februari 2018

De Barendrechtse Buffelkopeend

24 februari 2018 

Een prachtige zonovergoten winterdag vandaag en toevallig mijn vrije dag, dus even lekker op pad.
Vandaag besloten we om de Buffelkopeend die al meer dan tien jaar in de Gaatkensplas- Barendrecht rondzwemt te gaan fotograferen. De Buffelkopeend is een Amerikaanse dwaalgast die vanaf 2004 elke winter terugkeert. Waar dit prachtige mannetje zich in de zomer bevind weet eigenlijk niemand. Er worden wel eens ontsnapte exemplaren gezien in Europa en of deze man "wild "is of ontsnapt zijn de meningen over verdeeld. Hij word in ieder geval goedgekeurd door waarneming.nl dus ik ga ervan uit dat het een wilde is.

Buufelkopeend - Bucephala albeola
  
De Buffelkopeend is ietsjes kleiner als een kuifeend en valt onder de duikeenden. Onder water zoekt hij naar eten. Hij is alleen maar hij probeert bij de Kuifeendvrouwtjes in de smaak te vallen, en zwemt er constant in de buurt. 



De duik in drieluik

Om de Buffelkopeend wat dichterbij te krijgen, lokken we de andere eenden en meeuwen met brood. De Buffelkopeend eet geen brood maar is wel nieuwsgierig en komt dan lekker dichtbij genoeg om foto's te kunnen maken. Het lukt niet altijd maar deze keer kwam hij mee met de andere eenden en met het mooie zonnetje erop konden we zijn prachtkleed mooi vastleggen. Ook de hongerige zwanen kwamen wel erg dichtbij, gelukkig is Chris niet bang voor ze 😉


Erg happy met de foto's die ik deze keer heb kunnen maken van de Buffelkopeend. Hij heeft een mooi kleed en als de zon erop staat komt het paars en groen mooi naar voren. Het was genieten !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten