Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

zaterdag 24 februari 2018

Stekelige eenden en een megabonus

Na onze mooie ontmoeting met de Buffelkopeend in Barendrecht gingen we op pad voor onze volgende bestemming. De Nieuwe Droogmakerij in Berkel en Roderijs. Dit gebied is een vrij nieuw natuur en recreatiegebied naast een drukke woonwijk. Er is veel water en mooie rietstukken met veel Lisdode, daar houd een mooi meesje van, namelijk de Buidelmees. Er was er een gemeld en aangezien ik deze soort nog nooit gezien heb is het wel een trip waard. Helaas hebben we hem niet kunnen vinden, volgende keer beter. Gelukkig is er nog meer moois in dit gebied namelijk een mooie eendensoort, De Rosse Stekelstaart.

Rosse stekelstaart man - Oxyura jamaicensis


Rosse stekelstaart vrouw

Deze Amerikaanse soort is een klein eendje waarbij de mannetjes een prachtige blauwe snavel hebben. De staart is lang en puntig dus vandaar de naam stekelstaart. In Nederland word deze soort als exoot beschouwd maar dat maakt ze voor mij niet minder mooi.


Na terugkeer in de auto probeerden we weer een beetje warm te worden met warme chocomelk toen plotseling alle eenden in paniek de lucht ingingen en zagen we tot onze verbazing en vreugde een zeer grote rover voorlangs vliegen. Het bleek een Zeearend derde kalenderjaar te zijn die over het gebied vloog. Snel onze camera's gepakt en wat bewijsplaatjes kunnen maken, wat een gave bonus soort voor dit gebied. Met een grote smile genoten we na met onze hot coco.

Paniekerige eenden met in het midden de Zeeraend

Zeearend - Haliaeetus albicilla


Op de terugweg nog even langs een gave uilensoort, het Steenuiltje. Wat een prachtige vogel is dit toch, ik kan er altijd van genieten om deze soort te zien. Deze zat lekker te genieten van de zon en trok zich nergens iets van aan.

Steenuil - Athene noctua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten