Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

zondag 29 juli 2018

Wantsen in de "Brand"

Eind juli en ons land is in de greep van een hele hete en vooral droge zomer, dat dit grote gevolgen heeft voor onder andere de natuurgebieden in ons land werd ons pijnlijk duidelijk.
Een vrije zondag maar de wekker staat vroeger dan normaal om voor de extreme warmte nog wat te kunnen genieten in de natuur. We gaan vandaag naar natuurgebied 'de Brand" bij Udenhout in Noord- Brabant, vlakbij de Loonse en Drunese duinen. Dat laatste is een Nationaal park met zandverstuivingen en naaldbos maar het aangrenzende natuurgebied de Brand hoort bij een uitgestrekte beekdalzone met afwisselend hakhoutbos, natte weilanden en moerasruigtes. Het staat bekend om een grote diversiteit aan libellen, juffers, en vlinders. Ook is hier de Wespendief veelvuldig te zien. Bij aankomst horen we al een Wielewaal en zien we staartmezen en een prachtige Ree, dat beloofd wat! Maar wat zijn we geschokt als we verder het gebied ingaan, de beken staan droog en er is geen bijna geen libel, juffer of vlinder te zien. Het hele gebied is gortdroog, als dat nog maar goed komt.

We vinden wel veel sporen van Dassen, onderzoek op internet leert ons dat er diverse dassenburchten in deze omgeving zijn. Gelukkig kan ik met de Macrolens wat leuke plaatjes maken van kleine beestjes die je gelukkig altijd wel kan vinden. Ook vliegt er nog een gave Wespendief over....dat is dan weer niet handig als je Macrolens op je toestel zit.

Bloedrode Heidelibel vrouw - Sympetrum sanguineum

Pyamaschildwants

Pyamaschildwants
 Leuk om het stippenpatroon aan de onderkant te zien, de bovenkant is een echte streepjespyama. Hij houdt van droge, zonnige omstandigheden en leeft van schermbloemen. Vroeger zeldzaam maar inmiddels wijdverspreid en algemeen voorkomend.

Pyamaschildwants

Pyamaschildwants

Schorpioenvlieg

Smalle Randwants

Smalle Randwants

Zweefvlieg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten