Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

zaterdag 14 juli 2018

Natuurpark Westhavelland - Campingpark Buntspecht

Een mooie uitvalsbasis om Natuurpark Westhavelland www.westhavelland-naturpark.de te bezoeken is Campingpark Buntspecht.www.campingpark-buntspecht.de Mooi centraal gelegen om de de diverse vogelhotspots te bezoeken. Maar ook op de camping is er genoeg moois te zien. Zo vloog er de eerste dag al een Visarend en een Zeearend over en zagen we zowel een zwarte als een rode Wouw. In de vroege ochtend werden we gewekt door een concert van vogelgeluiden van Wielewaal, Kuifmees, Boomklever, Boomkruiper, Sperwergrasmus en ringmus. Ook lieten de spechten zich horen, elke ochtend zat er een grote bonte te hakken in een boom naast onze tent.
We konden een mooi serie maken van een Kuifmees, die het zo druk had met foerageren dat we best dichtbij konden komen.

Kuifmees - Lophophanes cristatus - European Crested Tit

Kuifmees
Kuifmees


Kuifmees

Kuifmees

Kuifmees

Rond de tent hipte er regelmatig Ringmussen rond op zoek naar kruimels.

Ringmus - Passer montanus - Eurasian Tree Sparrow

Ringmus


Ook de vlinders waren aanwezig op de camping zo zagen we kleine Vuurvlinder, Bruine Vuurvlinder, Eikenpage, Icarusblauwtje, Rood Weeskind, en een Rouwmantel. Echt een schitterende vlinder die ik nog nooit had gezien en dan ben je superblij als je de kans krijgt om hem ook nog te fotograferen, ook al besluit hij om op een vuilnisbak te gaan zitten. In Nederland is deze grote vlinder uitgestorven.

Rouwmantel - Nymphalis antiopa

Rouwmantel

Rouwmantel

Tijdens onze wandelingen rondom de camping troffen we een Grauwe Klauwier met een juveniel, en zagen we uitwerpselen van een Boommarter. Bij het meer troffen we een Ringslang en veel Oeverlibellen en een Weidebeekjuffer. We hebben ze niet gezien maar de Otter moet hier ook voorkomen.  Ook Vos en Ree zijn hier te vinden in het bos waar in de avond de Bosuil zich laat horen. Camping Buntspecht doet zijn naam eer aan want we hebben een Middelste, Kleine en Grote Bonte Specht gezien, ook de Groene en Zwarte Specht zijn hier te horen. Verder een Kortsnavelboomkruiper, Goudvink, Bonte Kraai, Glanskop, Baardman en andere mezen.... Ook kan je hier in de nacht een prachtige sterrenhemel zien omdat het een plek is met weinig lichtvervuiling. Echt een genot om hier te verblijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten