Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

vrijdag 11 mei 2018

Grote rovers in Aureille

Onze laatste dag van de vakantie trekken we er samen vroeg op uit om het gebied rondom Aureille gelegen in het "massief de Alpilles" te bezoeken. Dit is de plek om de Bonelli arend ( Havikarend) te zien.

Aureille in het Massief de Alpilles

Het voordeel is als je lekker vroeg bent dat de vogels zich goed laten horen, het was dan ook een fantastisch concert van Boomleeuweriken, Grasmussen, Bergfluiter en vinken. Gelukkig lieten de vogels zich ook mooi zien, zo konden we de Iberische Klapekster en de Wielewaal goed bewonderen. Tijdens een gezellig gesprek met een groep Belgische vogelaars vlogen er meerdere roofvogels over. We zagen diverse zwarte wouwen, Wespendieven en een gave Aasgier, supergaaf en leuk om met andere te kunnen delen.

Wespendieven

Wespendief

Wespendief

Wespendief

Zwarte wouw

Zwarte wouw

Aasgier

Aasgier

We vervolgde onze wandeling en gingen wat meer richting de bergen lopen, daar zagen we nog een mooie Smaragdhagedis, een Hop en twee rode Patrijzen.

Rode patrijs

Rode patrijs

Bij de bergkam te zijn aangekomen viel mijn oog op een roofvogel en daar kwam de gave Bonelli arend oftewel Havikarend over vliegen. Het licht was niet optimaal maar toch een paar leuke plaatjes kunnen maken.

Havikarend

Havikarend

Havikarend

We zagen ook nog Adderringslang en toen kwam de onverwachte klapper van deze ochtend. Over de bergkam kwam een zeer grote rover aanvliegen die we al gauw konden determineren als Steenarend. Wat een gave waarneming, we stonden gewoon te springen van vreugde, wat twee Franse wandelaars wel amusant vonden. Hij schroefde snel omhoog op de thermiek en verdween uit beeld.

Steenarend

Steenarend

Wat een fantastische afsluiting van onze vakantie in de Alpilles, we gaan hier zeker nog naar terug. We kunnen terugkijken op prachtige waarnemingen en natuurbelevenissen, op naar de volgende trip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten