Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

zaterdag 10 maart 2018

Paarse strandloper en Steenloper in Hoek van Holland

Aangezien er bij Hoek van Holland een paar leuke vogelsoorten worden waargenomen de laatste tijd leek het mij de moeite waard om daar eens rond te snuffelen. Zaterdag is mijn vrije dag en het weer is best aardig dus gezellig met Chris, Clements en Peach op pad. Daar aangekomen gaan we op zoek naar een Huiskraai en een Grote Burgemeester maar helaas na het strooien van twee hele bruine broden geven we het op. Gelukkig is er altijd wel wat te zien op het strand en de pier dus de wandeling meer dan waard. Op de pier zaten wat Paarse strandlopers en Steenlopers op de basaltblokken.
Paarse strandloper - Calidris maritima

Steenloper - Arenaria interpres


Paarse Strandloper valt onder de steltlopers en is zo'n 20 cm lang. Hij vind zijn voedsel op rotsblokken begroeid met zeewier langs de kust, vaak samen in groepjes met Steenlopers. Het kleed van de Paarse strandloper is bruingrijs met oranjegele poten en een oranjegele snavelbasis in de winter.
Steenlopers die ook tot de steltlopers behoort is ietsjes groter zo'n 23 cm. Kenmerkend zijn de oranje poten en het bont vleugelpatroon, in het zomerkleed kleurt hij mooi oranjebruin.

Steenlopers enPaarse strandloper

Paarse strandlopers en Steenloper


Zeehond

Uitzicht op de Noordzee met wegvliegende steenlopers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten