Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

vrijdag 26 juli 2019

Vlinders in de Aosta vallei- Italië, Deel 6 zomervakantie 2019

Na een week in het hooggebergte van Zwitserland genoten te hebben gaan we op doorreis naar Italië. Om daar in de Aosta Vallei naar vooral vlinders te zoeken. We rijden door de Grand st'Bernard tunnel (tol) richting de stad Aosta, wederom een schitterende rit door het prachtige berglandschap van de Alpen. Onze bestemming ligt in Val di Rhemes, dat is een van de drie valleien die in het nationaal park Gran Paradiso liggen. Dit is het oudste Nationaal park van Italië. Allemaal in de nabijheid van Aosta, Mont Blanc, Grand combin en de Monte Cervino ( Matterhorn). Ook de Gran Paradiso is met zijn 4061 meter een hoge bergreus met sneeuw op de top, en zo zijn er in de omgeving nog meer prachtige bergen te bezoeken. De camping Val di Rhemes ligt bij het kleine bergdorpje Rhemes Saint Georges. camping val di rhemes

Val di Rhemes met het dorpje Frassinay op de voorgrond, daarachter de camping en Rhemes Saint Georges

Vanaf de camping kan je de bergwanden goed in de gaten houden


De ligging van de camping is schitterend mooi in deze groene vallei met uitzicht op mooie bergkammen. Er stroomt een rivier naast de camping die best wel wat geluid maakt door een stroomversnelling. De camping is supernetjes met ruime plekken en modern schoon sanitair. De eigenaars zijn behulpzaam en vriendelijk en ze spreken diverse talen. Er is een leuke bar en een winkeltje waar je ook vers brood voor het ontbijt kan bestellen. Een heerlijk rustige en relaxte camping.

Knoopkruidparelmoervlinder - Melitaea phoebe


Je kan vanuit de camping mooie wandelingen maken, kaarten liggen in de bar. Het hele gebied valt onder het nationaal park Gran Paradiso, waarin de hond in grote delen van het park niet welkom is. Dit is overigens voor het wild en de loslopende schapen, en het staat overal goed aangegeven, ook op de website Nationaal park Gran paradiso Wij wisten dit dan ook al en we hebben nog genoeg plekken waar we wel mogen komen. Op en rond de camping zien we al genoeg moois over en voorbij vliegen.

Dambordje - Melanargia galathea

Rups

Spaanse vlag ( nachtvlinder)


Nachtvlinder


In de rivier zien we Grote gele kwikstaart en een Waterspreeuw foerageren, over ons hoofd vliegen Gierzwaluwen en Vale Gierzwaluwen en ook de Steenarend zien we bijna dagelijks langs de bergkam scheren.Op de laatste dag zien we ook de Lammergier vanaf de camping vliegen, super gaaf natuurlijk. Na een tip van de eigenaar vinden we met de telescoop hoog op de groene berghellingen Gemzen die daar lekker grazen. Een keer zien we een Steenbok, ver weg maar met een telescoop of goede verrekijker te doen.

Steenarend met Torenvalk, wat een verschil in grote



Een wandeling langs de rivier levert een Grijze Gors op. Een standvogel die broedt op rotsblokken en berghellingen. Dit was een schuwe vogel dus lastig om er een goed plaatje van te maken.

Grijze gors - Emberiza cia - Rock bunting

De camping is ook gunstig gelegen om verderop in de vallei vlinders en vogels te kijken, ook de andere naastgelegen valleien zijn goed te bereiken. De eigenaar is ook niet te beroerd om je te helpen, en kent de omgeving en het Nationaal park zeer goed. Dagtrip naar de Mont Blanc en de Monte Cervino ( Matterhorn) zijn goed te doen.


4 opmerkingen: