Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

zaterdag 27 juli 2019

Vlinderen bij Thumel- Italië, Deel 7 zomervakantie 2019

Ondanks dat het een regenachtige dag is in het Val di Rhemes gaan we er toch op uit. We rijden een stuk verder het dal in richting Rhemes Notre dame en kijken op de diverse alpenweides of er vlinders zitten.En die zitten er volop, de weides zijn hier ook nog niet gemaaid en staan vol met bloeiende kruiden en planten. Tussen de miezerbuitjes door vinden we al veel gave soorten die aan de stengels hangen te wachten tot de zon doorkomt. Geaderd witje, diverse Parelmoervlinders, Bleek blauwtje, Witstreepblauwtje en veel dikkopjes. We maken weer flink wat foto's om ze later te determineren. Als het zonnetje doorkomt gaan de vleugels open en zien we de eerste dambordjes al fladderen.

Groot spikkeldikkopje

Heideblauwtje

Heideblauwtje

Groot geaderd witje



Witstreepblauwtje

Witstreepblauwtje


Wat verder op het veld word onze aandacht getrokken door een hele familie Alpenmarmotten, de kleintjes hollen heen en weer, echt een schitterend gezicht.

zoeken en fotograferen van de vele vlindersoorten

We rijden verder tot het eind van de weg in het Val di Rhemes, we komen aan in Thumel alwaar we de auto kunnen parkeren op een ruime parkeerplaats. Thumel ligt op 1879 meter en van daaruit kan je een mooie dagwandeling maken naar een rifugio Benevolo ( berghut) De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en je komt langs watervallen en mooie bloemenweides. www.bergtochten.com De hond mag het Nationaal park Gran Paradiso niet in dus wij blijven bij het parkeerterrein om daar te zoeken naar vlinders. We worden wederom niet teleurgesteld! Nu het weer iets beter is geworden fladdert er heel veel, en is het soms lastig om ze op de foto te zetten. We vermaken ons hier prima en zien gave soorten zoals Morgenrood, Wegedoornpage, Bergluzernevlinder, Apollovlinder, enz...

Zwartsprietdikkopje


Bleekblauwtje

Luzernevlinder




Morgenrood








Geelsprietdikkopje



Wegedoornpage

Waargenomen soorten:

Groot geaderd witje, Witstreepblauwtje, Groot spikkeldikkopje, Bleek blauwtje, Morgenrood, Apollovlinder, Vals Heideblauwtje, Vals bruin blauwtje, Icarusblauwtje, Bergluzernevlinder, Wegedoornpage, Geelsprietdikkopje, Zwartsprietdikkopje, Diverse parelmoervlinders, diverse Erebia's en dikkopjes onbekend.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten