Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

donderdag 25 juli 2019

Bijeneters in Zwitserland, Deel 5 zomervakantie 2019

Bij Zwitserland denk je niet zo gauw aan Bijeneter, maar je kunt ze toch tegenkomen. In het uitgestrekte natuurgebied Pfyn-Finges wat globaal tussen Visp en Sierre in ligt, vind je langs de Rhone een moeras/riet gebied. In dit gebied kan je wandelen en verschillende moerasvogels tegenkomen en er is een broedkolonie Bijeneters.
https://www.pfyn-finges.ch/en/ Op deze website kan je alles vinden over het gehele natuurpark wat zich uitstrekt van het moeras tot de hoogste toppen boven de 4000 meter. Ze doen allerlei beheer en onderzoek om deze schitterende natuur te behouden.

Bijeneter - Merops apiaster- European Bee-eater

Juveniele Witte Kwikstaart - Motacilla alba - White Wagtail

Juveniele Waterhoen - Gallinula choropus - Common morhen

Wij komen vandaag voor de Bijeneters en we worden niet teleurgesteld. Als we aankomen vliegen ze al volop. Er is een mooie wand en een observatiehut neergezet van waaruit je de vogels rustig kan bewonderen. De zon is al warm en daardoor staan we bij de kijkwand niet fijn, de hut is een beter alternatief. Het fotograferen gaat daardoor wel iets moeilijker en het harde licht maakt het lastig om mooie plaatjes te schieten.

Bijeneter met een Libel







Naast de hut zit een nest van een Ringmus die toevallig net aan het uitvliegen zijn. De ouders proberen ze uit de boomholte te lokken en dat lukt met een aantal prima. Ze maken leuke vliegoefeningen op de boom.

Drie juveniele Ringmussen - Passer montanus - Eurasian Tree sparrow

Ook laat een Nachtegaal zich mooi dichtbij bewonderen, leuk om te zien hoe die luistert naar insecten op de grond om ze vervolgens te pakken. Aan de overkant zit in het riet een Grote Karakiet te zingen, gelukkig ging hij er even voor zitten. Ver weg maar toch goed de kenmerken te zien.

Nachtegaal - Luscina megarhynchos - Common nightingale




Grote Karakiet - Acrocephalus arundinacceus- Great reed wabler



We zien nog een leuke hagadis en een mooie Bergfluiter. Een Hop vliegt snel voorbij, helaas geen foto van te maken.

Hagadis

Bergfluiter - Phylloscopus bonelli - Westerns bonelli's warbler




Een klein stukje verder komen we bij een moerasstukje en daar zien we verschillende libellen. We hopen op wat reigersoorten maar die zien we niet. We horen een Waterral en een Draaihals. En we zien een gave Ringslang, die zien we ook niet iedere dag dus erg blij mee.

Kempense heidelibel - 


De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 36 graden en het word tijd om de bergen weer in te gaan om wat verkoeling te zoeken. Op onze camping Arolla die op 1950 meter hoogte ligt is het heerlijk 26 graden, pfffff zalig even bijkomen met een koud biertje.

Waargenomen soorten:

Bijeneter, Aalscholver, Ringmus, Witte Kwikstaart, Boerenzwaluw, Grote Karakiet, Witgat, Hop, Draaihals, Waterral, Bergfluiter, Nachtegaal

Ringslang

Venglazenmaker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten