Pestvogel-Bohemian Waxwing

Pestvogel-Bohemian Waxwing
De Bohemian Waxwing oftewel de Pestvogel

zondag 3 juni 2018

Polder Biert en omstreken

In de polder bij Biert is al jaren een weiland wat geheel voor de vogels is, je mag er zelfs tijdens het broedseizoen niet in. Vanaf juni mag je op het pad komen wat door het gebied loopt en kan je als je ergens rustig gaat zitten goed de vogels observeren. Het is een mooi gebied voor de in Nederland broedende weidevogels die na hun tocht uit het verre zuiden op zoek zijn naar nestgelegenheid.
Je vind hier Grutto, Kievit, Kluut, Scholekster ( zeer weinig helaas) Tureluur, Kleine plevier, Bergeenden, Wilde eend, Slobeend, Krakeend en Veldleeuwerik.

Kluut - Recurvirostra avosetta

Tureluur - Tringa totanus

groep Kluten

Ik kon nog een leuk filmpje maken van kibbelende kluten en hun foerageergedrag.


Naast het vogelweiland bevind zich een leuk rietstuk waar je verscheidene rietvogels kan horen en zien. Zo vindt je hier de Blauwborst, Kleine karekiet, Bosrietzanger, Spotvogel, Rietgors en Rietzanger. Waar rietvogels zijn is ook de Koekoek te vinden, deze legt zijn ei in een nest van een rietvogel en laat dus een ander zijn jong grootbrengen.  Dat dit niet goed afloopt voor de eieren en jongen van de rietvogel mogen duidelijk zijn. We kregen mooi de kans om de schuwe Koekoek op de foto te zetten. Ook vliegen er veel zwaluwen over het gebied zoals Boerenzwaluw en Huiszwaluw die in een Boerderij kunnen en mogen nestelen.

Koekoek - Cuculus canorus

Koekoek

Koekoek

Koekoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten